Bologna

Plecare: Joi (11:50 - ora locală Chișinău), Duminică (18:50 - ora locală Chișinău)
Revenire: Joi (14:00 - ora locală Bologna), Duminică (21:00 - ora locală Bologna)

Rezerva acum!

Bologna, capitala regiunii Emilia-Romagna este una dintre cele mai populare destinații din partea de nord a Italiei.

Orașul este un centru economic și industrial important și este cunoscut pentru viața să culturală și universitară precum și pentru gastronomia locală. În această regiune prosperă se află și una dintre cele mai mari comunități de cetățeni moldoveni din Italia.

Dar înafară de pastele bolognese și Lamborghini, mai este un motiv pentru care milioane de oameni sosesc în fiecare an pe Aeroportul din Bologna. De aici ajungi ușor la renumitele stațiuni de la Marea Adriatică - Rimini, Riccione, Cervia, Cesenatico - care împreună formează Riviera Romagnola.

Bologna este un oraș plin de viață, de oameni frumoși, tineri, zâmbitori și amabili, un oraș cu restaurante și cafenele cochete, cu spectacole fel de fel, organizate în piațetele frumos luminate de apusurile reflectate de clădirile cărămizii. În aer plutește o atmosferă boemă și lipsită de grijile cotidiene. Este un oraș așezat, care îți permite să respiri, să trăiești, nu doar să supraviețuiești.

Bologna este renumită și pentru arta culinară “la cucina bolognese”, de aici și alintul de “Bologna grassa” (Bologna grăsană) și în special pentru tagliatellele bolognese al ragu, paste proaspăt făcute, cu un minunat sos din carne tocată, de vită, pancetta, ceapă, morcovi, tulpină de țelină apio, unt, nelipsitul ulei de măsline și câte un strop de sos de roșii și de vin alb.

Însă, pe lângă această delicatesă, aici te poți delecta cu rețete minunate de tortellini și lasagna, de asemnea, preparate cum numai ei știu să o facă.

image